Ontdek!

Ontdek! |Friemelkubus

DSC04022a

Ken je het gevoel dat je aan het prutsen bent wanneer je je moet concentreren? Je friemelt aan je haar, je nagels, je potlood of je armband. Bijna iedereen doet het, bewust of onbewust. We krijgen er een rustig gevoel van waardoor we ons beter kunnen focussen. Natuurlijk zijn er betere manieren dan aan je haar prutsen om je te concentreren en daarom heb ik een Friemelkubus gekocht! Benieuwd naar wat een Friemelkubus is, waarvoor het dient en of het goed werkt? Lees dan verder!

Het is begin juni, dat betekent dat de dagen langer worden, de temperaturen hoger maar jammer genoeg ook dat de examens eraan komen. Weer dagenlang achter onze bureau zitten, kilo’s leerstof verwerken, liters koffie drinken en maar hopen om niet nog meer achter op planning te zitten. Hoe handig zou het zijn dat er een manier bestond om  al de leerstof in ons hoofd te kunnen downloaden? Zo een wondermiddel bestaat er jammer genoeg niet dus ging ik op zoek naar manieren die het leren gemakkelijker maken.

Ik had al in verschillende artikels gelezen dat aan dingen prutsen ons zou helpen bij het studeren. Uit onderzoek is immers al gebleken dat friemelen kan helpen om een betere concentratie te hebben en minder stress. Aan dingen prutsen heeft immers heel wat voordelen. Zo zouden we sneller informatie absorberen, stressbestendiger worden, een verhoogde cognitieve capaciteit en een hogere creativiteit krijgen. Friemelen is dus goed maar ik denk wel dat er betere oplossingen zijn dan bijvoorbeeld aan je haar prutsen. Ik ging op zoek naar een goed alternatief.

Het is mijn vriend die voor het eerst sprak over de Friemelkubus. Hij had op internet immers al veel gelezen over dit voorwerp. De Friemelkubus is een kubusje met verschillende knoppen en vlakken waaraan je kan prutsen en dat zou moeten leiden tot een hoger concentratievermogen, hogere creativiteit, lager stressgehalte en een snellere stofwisseling. Een blokje met veel beloftes dus! Er zijn knoppen die geluidloos zijn en anderen maken een klik-geluid. Er is veel variëteit aan knopjes waardoor iedereen zelf kan kiezen aan welke knopjes hij wil prutsen en wat dus voor hem het beste werkt. Zo kan je als je alleen studeert de knopjes met geluid gebruiken en als je in een studeerzaal met anderen studeert, de geluidloze. Zo stoor je niemand en kan je blijven friemelen.

Hier zie je alle kanten van de kubus met zijn verschillende knopjes.

Voor mij persoonlijk werkt de friemelkubus wel goed. Hij is niet te groot waardoor hij gemakkelijk in je hand ligt. Sinds ik de friemelkubus heb pruts ik veel minder aan mijn haar en merk ik dat de klikgeluidjes of het duwen op de verschillende knopjes een rustgevend effect op mij heeft waardoor ik minder gestresst ben en mij beter kan concentreren. Heb ik nu een hele dag concentratie en nooit stress? Nee, dat nu ook niet. Het is immers menselijk om niet een hele dag 100% geconcentreerd te zijn (daar dienen de pauzes voor 😉 ) maar het kan je wel helpen en het studeren aangenamer maken. Het is ook gewoon leuk om te doen waardoor je taak automatisch toffer wordt. Ik vind dus dat je de Friemelkubus zeker eens een kans moet geven!

DSC04018

De Friemelkubus is beschikbaar in verschillende kleuren en de prijs ligt tussen €10 en €20.

 

Friemel jij aan dingen tijdens het studeren?

Veel succes met je examens!

xoxo

Laurien

3 gedachten over “Ontdek! |Friemelkubus

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s