Lifestyle

Photodiary #1 | Verhuisd naar Italië!

Welkom bij de allereerste Photodiary op Lots of Lauve! In deze nieuwe serie wil ik jullie graag een kijkje geven in mijn dagelijkse leven aan de hand van foto’s getrokken met mijn gsm. De foto’s zijn onbewerkt en real, dus geen instagramplaatjes. Photodiary #1 is extra speciaal omdat het gewoon nieuw is voor mij maar ook omdat ik iets heel ingrijpends heb gedaan. Ik ben namelijk verhuisd naar Italië! Allemaal heel spannend en nieuw waardoor deze Photodiary vol met foto’s van mooie plekjes staat. Kijk je met me mee?

Woensdag was het dan eindelijk zo ver, het was tijd om mijn koffers in te pakken en het vliegtuig op te stappen richting Venetië. Mijn Erasmusavontuur begon. Ik verhuis namelijk voor mijn studies voor 5 maanden naar Padova, Italië. Hier ga ik les volgen en examens maken in het Engels. Op de luchthaven van Charleroi ontmoette ik Paulien, het meisje die net als ik in Padova gaat studeren. Aangekomen in de luchthaven van Venetië Treviso namen we de bus richting Padova. Na een uurtje kwamen we aan en wandelden we met al onze bagage naar een hotel. Dat was zeker geen lachertje met 3 valiezen van 20 kg en 2 handbagages. Gelukkig was mijn papa mee om te helpen dragen en om een kot te zoeken.

3 dagen lang liepen we van het ene immokantoor naar het andere op zoek naar een appartementje. Samen met Paulien, haar vriendje en mama en mijn papa bezochten we verschillende koten. We wandelden zo’n 16 km per dag wat wel goed was voor onze conditie. Uiteindelijk hadden we 3 opties: 2 appartementen en een kamer bij de nonnen. // Vermits papa en ik op hotel logeerden genoten we daar van het Italiaanse eten en van het ontbijtbuffet. Nog enkele dagen genieten voordat het echte leven weer begint en ik terug zelf moet koken.

Vrijdagavond was er een bokswedstrijd op Piazza dei Signori waar we even naar gingen kijken. // Zaterdag was het tijd om afscheid te nemen van onze familie want zij vertrokken terug naar België. Het afscheid was moeilijk en emotioneel omdat iedereen uitgeput was van het dagenlang zoeken naar een kot. Voorlopig huur ik samen met Paulien een kamer in het appartement van een mevrouw (Giulia) en haar dochter. De eerste avond zorgden Paulien en ik voor het eten. We maakten couscous met paprika, tomaat, rucola en feta.

Zondag 24 september brachten we zaken voor de KU Leuven in orde. Het was weer een hele opgave om mijn ISP in orde te krijgen maar ik denk dat het gelukt is. Verder maakten we met Giulia en Petra een wandelingetje in de buurt en werden we verrast door een regenboog. ’s Avonds maakten Paulien en ik een typisch Belgisch gerecht voor Giulia en Petra. Het was kip met puree en zelfgemaakte appelmoes. Ze waren allebei heel enthousiast over onze “kookkunsten”.

Maandag brachten we papierwerk van de Universiteit van Padova in orde en ontspanden we. Het waren heel drukke en vermoeiende dagen geweest dus we hadden er nood aan. We genoten van een pizza en ontdekten de winkelstraat maar kochten (nog) niks.

Wanneer ik deze foto terug zie moet ik spontaan glimlachen. Het was zo zalig om te genieten van de typische Italiaanse drankjes en van de zon. Links op de foto zie je Aperol Spritz, een drankje dat bestaat uit witte wijn, Aperol en water. Rechts zie je Hugo wat een mix is van prosecco, munt, limoen en water.

’s Avonds had Giulia voor ons gekookt. Het was een soep van bonen met kaas en stukjes toast. Heel gezond en lekker! Nadien gingen we naar het eerste ESN feestje, de meeting night, waar we al een aantal nieuwe mensen hebben leren kennen.

Dinsdagmorgen ging de wekker vroeg om naar de welkomstdag te gaan. Alle belangrijke mensen werden voorgesteld, er werd muziek gespeeld, gedichten voorgedragen en uiteindelijk een voordracht gehouden. Na de welkomstdrink had ik tijd om de stad wat beter te verkennen en dronk ik nog iets met de meisjes die we gisteren hebben leren kennen.

Hier nog enkele foto’s van de stad. Rechts zie je een van de oudste universiteitsgebouwen  ter wereld. Aan de universiteit van Padova studeerde voor het eerst ter wereld een vrouw af. Het is dankzij haar dat vrouwen nu ook mogen studeren en kansen krijgen.

Woensdagochtend was er een begeleide stadswandeling georganiseerd door ESN. De begeleider vertelde ons verschillende legendes en verhalen van bepaalde gebouwen en pleinen. Zo leerden we op een leuke manier de geschiedenis van de stad.

De gids vertelde dat er “4 records” zijn in Padova, dus 4 zaken die niet klopten. Een ervan is dat er een zuil ontbreekt onder een van de bogen van het palazzo op Piazza dei Frutti (zie linker foto).

Op de linkerfoto zie je het palazzo op Piazza dei Frutti. Als je goed kijkt zie je dat het dak de omgekeerde onderkant van een schip is. Rechts zie je de groep op het einde van de wandeling. Als je naar de foto kijkt zie je mij links de vlag van ESN vasthouden. Het was een leuke activiteit.

In de middag genoten we nog eens van de zon en van een cappuccino. ’s Avonds was het familiefeest bij Giulia en we mochten mee aan tafel schuiven. Haar familie sprak speciaal voor ons Engels en liet ons veel nieuwe dingen proeven. Ze deden veel moeite om ons een goed gevoel te geven. We sloten de dag af met een avondje uit. We gingen voor het eerst naar de Fishmarket, een discotheek, waar de Traffic Light Party was. Je moest je kleden in de kleur van een verkeerslicht en  volgens je relatiestatus. Ik droeg dus rood omdat ik een vriend heb.

Dit was mijn bewogen week van woensdag 20 september tot 27 september 2017. Hopelijk vond je het leuk om te lezen en tot volgende week!

 

Hoe was jouw week?

xoxo

Laurien

 

 

 

 

Advertenties

22 gedachten over “Photodiary #1 | Verhuisd naar Italië!

  1. laurien, zalig om je te kunnen volgen, geniet ervan met volle teugen en heel binnenkort dat mondje italiaans, che bello, non bello ma bellissimo ! tante linda

    Liked by 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s