Ontdek!

Workshop ‘Hoe bepalen geuren jouw succes?’

LRM_EXPORT_20180815_123721Heb je je ook al eens afgevraagd welke geuren het beste bij jou passen en welke helemaal niet? Dan kan ik je de workshop ‘Hoe bepalen geuren jouw succes?’ zeker aanraden. Ik kreeg onlangs de kans om deze te volgen en liet mij onderdompelen in de wereld van de geurbeleving. Klinkt dit vaag? Lees dan verder om te weten wat ik heb bijgeleerd, wat ik ervan vond en of ik nu weet welke parfum bij mij past.

 

 

Workshop

Inge van LR neemt je mee in de wereld van geuren tijdens haar workshop. De avond start met een korte kennismaking met de groep en een drankje. Inge leidt de workshop samen met 2 begeleiders voor 8 kandidaten. Het is een aangename groep. Nadien volgt er een presentatie waarin we LR beter leren kennen. Uiteindelijk krijgen we algemene informatie over de soorten parfums en hun samenstelling. Nadien volgen verschillende praktische rondes waarin we mogen ruiken, ingrediënten raden en voorkeuren geven. Beetje bij beetje leren we de geur kennen die bij ons past.

 

 

LR health & beauty

Voor het Duitse merk LR begon het allemaal met het maken van parfums. Al 32 jaar maken ze zelf parfums in hun eigen gebouwen. Daarnaast hebben ze ook een groot aanbod van verzorgingsproducten en make-up waar ik al eerder kennis mee heb mogen maken. LR legt de nadruk op het gebruiken van biologische afbreekbare ingrediënten. Ze gebruiken geen dierlijke (zoals amber en musk) maar wel synthetische grondstoffen. Deze natuurlijke producten worden ook niet getest op dieren. Wel worden de producten gecontroleerd op allergieën.

LR is de kleinste parfumerie ter wereld en heeft de ambitie om de beste te worden. Ze streven 100% kwaliteit aan 50% van de prijs na. Hierbij werken ze samen met bekende mensen zoals Bruce Willis, de Duitse modeontwerper Guido Maria Kretschmer en het Tsjechisch fotomodel Karolína Kurková. Deze mensen ontwikkelen zelf hun geur en bepalen het ontwerp van het flesje.

 

 

Zelf aan de slag!

Na de informatieve introductie is het tijd om wat meer te weten te komen over de geurfamilies.

De damesparfums kan je onderverdelen in 4 families:
1) Bloemig, fruitig, sensueel
2) Bloemig, groen, elegant
3) Fris, bloemig, inspirerend
4) Oriëntaals, poederig, verleidelijk

Tijdens de workshop kom je meer te weten over deze geurfamilies. Waaruit bestaan ze?Wanneer worden ze gedragen? Voor welke gelegenheid? Door wie? Welke karaktereigenschappen heeft die persoon? …?

Nu we alle informatie hebben is het tijd om te gaan ruiken en te noteren wat we van een parfum vinden. Het valt erg op dat de meningen over eenzelfde geur ver uit elkaar liggen in de groep en dat zorgt voor vele grapjes en een aangename sfeer. Uiteindelijk hebben we 22 parfums geroken en is het tijd om onze favoriete geuren te gaan testen!
Op mijn huid blijken de parfums toch een heel andere geur te hebben en krijg ik nieuwe favorieten. Uiteidelijk kiezen ik en mijn vriendin dezelfde parfum uit als favoriet en wat blijkt? Op onze huid ruikt deze totaal anders! Zo zie je maar, altijd een parfum op je eigen huid testen.

 

 

Tips
  • Test een parfum altijd op je huid
  • Eenzelfde parfum kan op je huid een andere geur geven naargelang de periode van de maand
  • Breng een parfum aan op je polsen (niet wrijven!), achter je oren, in je knieholtes, navel of decolleté
  • Bewaar je parfum in een kamer die koel, donker en niet vochtig is
  • Hoe voller het flesje hoe beter de geur behoudt. Hoe meer lucht er in het flesje zit, hoe sneller de geur vervaagt
  • Je mag gerust een paar keer per dag je parfum aanbrengen
  • Ruik aan een citroen om je neus te openen en aan koffie om weer te kunnen ruiken nadat je enkele parfums geroken hebt

 

LRM_EXPORT_20180815_124925
Mijn mening

Ik ben met een voldaan gevoel vertrokken met veel informatie en een neus vol geuren. De workshop was zeer interessant en dankzij de leuke intermezzo’s en de opdrachten is de avond voorbij gevlogen. Naast de algemene informatie en tips kregen we ook persoonlijke hulp bij het uitkiezen van een parfum. Inge en de begeleiders namen uitgebreid de tijd om ons allemaal te helpen en te luisteren naar onze verhalen en ervaringen. Het is een unieke ervaring die ik iedereen aanraad om eens te volgen.  Ik besefte dat ik mijn parfum op de verkeerde manier koos en weet nu hoe ik er eentje moet kiezen die echt bij mij past.

Natuurlijk kon ik het mij niet laten om een parfum mee te nemen naar huis.  Mijn favoriet is de Guido Maria Kretschmer, een Haute Parfum. Mocht je benieuwd zijn naar een review van dit parfum, laat het dan zeker weten in de reacties. Zo kan ik de skills die ik heb geleerd tijdens de workshop nog eens toepassen bij het ontleden van de parfum 😉

De workshop duurt 1u30 – 2 uur en kost €30 voor 2 personen. Je kan je met een vriend(in), met een groepje of alleen inschrijven. Voor meer informatie en reservaties kan je terecht via Facebook, via de website of door een mailtje te sturen naar lifestylemanagement@telenet.be of te bellen naar Inge De Dier (+32474/944197).

 

 

Wat is jouw favoriete parfum?

xoxo

Laurien

 

Foto’s gemaakt door Emmelien.

Mis geen enkele post door mij te volgen via E-mail of  Instagram @lotsoflauve.

*Ik heb deze workshop mogen volgen dankzij een samenwerking. Dit verandert niks aan mijn eerlijke mening.

19 gedachten over “Workshop ‘Hoe bepalen geuren jouw succes?’

  1. Coco van Chanel, Flowerbomb van Victor & Rolf, No. 5 van Chanel, Very irresistible van Yves Saint Laurent. Allemaal wel geuren in de categorie 1 en 4 volgens mij. Het lijkt mij hartstikke leuk om zo’n workshop te doen. Maar wel heel lastig om na allerlei geuren te ruiken überhaupt nog onderscheid te kunnen maken.

    Geliked door 1 persoon

  2. Even een aanvulling op mijn vorige reactie… Ik heb ondertussen hun site bekeken, en ik denk dat ik dit binnenkort samen met mijn mama ga doen voor haar verjaardag, bedankt voor jouw artikel! Want dit is echt wel een origineel cadeau! 🙂 ps, ik ben ook benieuwd naar jouw review van de parfum!

    Geliked door 1 persoon

  3. Oh wat een leuk verjaardagskado! In onze groep was er ook een mama met haar dochter en die hebben ook een heel gezellige avond gehad! laat mij weten wat jullie van de workshop vonden 🙂
    Ik review graag de parfum. Liefs

    Like

Plaats een reactie